Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Edremit'te kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Edremit

Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü, 9 yıl aradan sonra ilk kez Cumhuriyet Meydanı`nda coşkulu bir şekilde kutlandı.

Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü, 9 yıl aradan sonra ilk kez Cumhuriyet Meydanı`nda coşkulu bir şekilde kutlandı.
Kuvay-i Milliye hareketinin başladığı yer olan ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümü etkinlikleri, 9 yıl öncesine kadar ilçenin Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştiriliyordu.
Törenler esnasında gerçekleşen üzücü kaza sonrasında, yer darlığı sebebiyle törenlerin yeri Şehit Hamdibey Meydanı`na alınmıştı. Alınan izinle bu yıl 9 yıl aradan sonra ilk kez yeniden Cumhuriyet Meydanı`nda resmi tören düzenlendi. İlçe sakinleri, törene yoğun katılım gösterdi. Kutlama töreni, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı`na konulmasıyla başladı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Kamil Saka, "Ulu önderimizin liderliğinde Anadolu`da Kuvay-i Milliye ruhu ile başlatılan özgürlük mücadelesinde Kuzey Ege’nin şirin ilçesi Edremit’in 797 gün düşman işgalinde kaldıktan sonra Kaymakam Şehit Hamdibey başta olmak üzere değerli vatanseverlerin inançlı mücadelesi sonucunda 9 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulduğunu açıkladı.
Saka, 9 Eylül tarihinin sadece Edremit ve İzmir’in kurtuluşu değil, vatan topraklarının düşmandan kurtulduğu gün olarak vurguladı.
Bandırma Belediye Bandosu`nun seslendirdiği marşlar beğeniyle izlenirken, yöresel oyunları sahneleyen halk oyunları ekibinin gösterileri alkış topladı. Daha sonra, protokol tribününe atlarıyla gelen Edremit efeleri, protokol mensuplarına Türk bayrağı hediye edip, resmi program sona erdi.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli